Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer
Menu
PerioSafe Nederland bv

Tandheelkundige zorg begint met preventie

Onder het dak van Pand Paleisweg 5 bevindt zich PerioSafe Nederland. PerioSafe Nederland richt zich op preventieve moleculaire tandheelkunde en levert preventieve tandheelkundige producten. PerioSafe & ImplantSafe zijn point-of-care sneltesten waarbij je in staat bent om in een heel vroeg stadium het aMMP-8 enzym op te sporen. Dit enzym kan vroegtijdig parodontale/peri-implantaire ontstekingen herkennen, nog voordat dit zichbaar is in de mond. Bij weefselafbraak wordt namelijk het aMMP-8 enzym in de mondholte afgegeven. Zowel verhoogde als geringe concentraties aMMP-8 worden door het sulcusvocht aan de mondholte afgegeven. Op die manier is aMMP-8 diagnostisch meetbaar. Het immunsysteem van het lichaam activeert, als gevolg van een parodontale ontsteking, vroegtijdig het lichaamseigen enzym aMMP-8.  

De PerioSafe en ImplantSafe testen geven dus aan of een patiënt al dan niet positief test op de aanwezigheid van het aMMP-8 enzym dat duidt op een actief weefselafbraak-proces.
Het afnemen van de test duurt 2 minuten en na 5 minuten is het testresultaat af te lezen.

Website

Implacom ondersteunt PerioSafe Nederland op het gebied van verkoop, orderverwerking, financiële en personeelsadministratie.

Terug naar merken